Karbantartási utasítások

Kövesse a karbantartási utasításainkat, hogy hosszabb ideig és teljes mértékben élvezhesse bútorjaink kényelmét.

A bőr, a szövet és a műbőr sérülésének egyik fő oka a fénynek való kitettség. A kanapét, fotelt vagy ágyat soha nem szabad közvetlen természetes (nap, hold) vagy mesterséges (halogén) fénynek kitenni. Ha a besugárzás közvetlen, akkor fennáll az anyag szálainak elszíneződésének és lágyulásának veszélye.

Bőr kanapék és ágyak

Minden héten portalanítson. Mikroszálas ronggyal, intenzív dörzsölés nélkül törölje át a bőr bútorokat. Havonta háromszor szükséges lemosni. Tegyen a vízbe semleges szappant vagy mosó krémet, és azzal mossa le a bőrt. Vigyázzon, hogy ne áztassa át a bőrt. Kerülje el az agresszív folyékony szappanokat és oldószereket tartalmazó termékeket. Havonta háromszor öblítse le a felületet, mely kezeléssel tisztítja és egyúttal megvédi a bőrt. Mosás után kenjen rá védőkrémet. A krém membránt hoz létre, amely megóvja a bőrt a használat okozta súrlódástól, a foltoktól és az agresszív verejtéknedvtől. Kerülje a viaszt és a nem kifejezetten bőrbútorokhoz szánt termékeket.

Műbőr kanapék és ágyak

Minden héten portalanítson. Nedves mikroszálas ronggyal, erős dörzsölés nélkül törölje át a bőr bútorokat . A műbőr alapos tisztításához használjon szappanos vizet . Áztassa a ruhát ebbe a vízbe, jól csavarja ki, és óvatosan törölje le a felületet. Használhat vattakorongot is kis mennyiségű sminklemosóval. Tisztítás után tápláló és védő viasz kenhető a műbőrre.

Kanapék és ágyneműk

A szövetbútorok karbantartása egyszerű, csak porszívóra van szüksége. Soha ne használjon vegyszereket, mert ezek károsíthatják az ilyen típusú bútorok finom szálait. Minden hónapban portalanítson. Ehhez használjon porszívót és finom kefével felszerelt speciális fúvókát. Ne használja a porszívót maximális fokozaton. A sérülés veszélyének elkerülése érdekében ne dörzsölje túl erősen. Ugyan a porszívó eltávolítja a port, de mivel a zsírtartalmú foltok továbbra is rögzülnek a textilszálakhoz, a szövetet havonta hatszor szükséges lemosni. Kevés sampont tegyen egy tartályba (1: 5 arányban - sampon - meleg víz). Áztasson egy nagy szivacsot vagy fürdőkesztyűt a folyadékba, és csavarja ki. Használjon szivacsot vagy kesztyűt a szövet felületének megtisztításához és finoman törölje le. Rendszeresen mossa ki a szivacsot vagy a kesztyűt. Ismételje meg a műveletet ugyanúgy a szövet minden részén, ügyelve arra, hogy ne áztassa át. Így megszabadulhat a zsíros és ragadós portól. A sampon maradékai kristályosodnak, és a következő porszívózás során eltávolíthatók.

További hasznos tippek

A bőr és/vagy szövet tulajdonságainak megőrzése és védelme érdekében a következő szabályok betartása javasolt:

soha ne tegye ki bútorait közvetlen napsugárzásnak

hagyjon elegendő helyet a tűzhely és a bútor között

ne hagyja, hogy a házi kedvence üljön vagy feküdjön a bútorokon

kerülje az érintkezést éles tárgyakkal, például szegekkel, zsinórokkal stb.

kellemes beltéri klímát tartson fenn: kb. 45-55% páratartalom

Az oldal látogatásával elfogadod a sütik használatáról szóló szabályokat.

Or sign in with:

Kívánságlistám Hívjon minket
Kérjük jelentkezzen be

Or sign in with:

Kérjük jelentkezzen be

Or sign in with:

Kosara

Nincs több áru a kosarában